Buffersysteem - Nieuw project

Installatiebedrijf van Wandelen
Title
Ga naar de inhoud
Buffersystemen
U kunt uw huis op allerlei manieren verwarmen; met een hout- of pelletkachel, met zonnecollectoren of een warmtepomp. Het nadeel van deze systemen is alleen dat de opwekking van de energie niet altijd goed aansluit bij het moment van energievraag. Denk bijvoorbeeld aan een gemiddeld gezin waar de energievraag in de avond het grootst is en de energieproductie van het zonnesysteem overdag plaatsvindt. De warmte wordt dan niet efficiënt gebruikt. Wilt u alle door de zon, hout of warmtepomp opgewekte warmte gebruiken? Dan is warmteopslag in de vorm van een buffervat een mogelijke oplossing.

Wat is een buffervat?
Een buffervat is een systeem dat verbonden is aan uw verwarmingssysteem, het slaat warmte/energie op in de vorm van warm water. Hier kan je overbodige energie, die bijvoorbeeld opgewekt wordt door zonnepanelen in de daluren, opgeslaan. Het buffervat ontvangt ook weer het afgekoelde water dat daar zijn huidige warmte behoudt. Wanneer nodig zal dit water, vaak met een temperatuur van 40°C, naar de warmtebron gestuurd worden waar het weer opgewarmd wordt.

Wanneer u zonnepanelen heeft, wekt u overdag energie op. Het kan zo zijn dat u deze energie pas ‘s avonds nodig heeft. Dan heeft een buffervat voor u overdag deze energie al opgeslagen in de vorm van warmte. Deze kan u dan ‘s avonds gebruiken. Dit voorkomt gebruik van de minder duurzame verwarmingssystemen in uw huis.
Terug naar de inhoud